Рецепт грибів на багатті / zapisnayaknigka.ru

Настала пізня осінь - пора збору врожаю осінніх грибів. Свіжі лісові гриби можна приготувати на багатті. Шашлик з грибів виходить дуже соковитим і ароматним, він малокалорійний і дозволений під час посту. Для приготування грибів на мангалі можна використовувати будь-які їстівні гриби, а також магазинні печериці. Секрет смачного шашлику з грибів - правильно приготований маринад.

Гриби на мангалі в соєвому маринаді з овочами

  • Печериці або інші гриби - 700.
  • Помідори черрі - 160 г.
  • Кабачок - 0,5 шт.
  • Сало - 100 г.
  • Рослинна олія - 3 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Спеції сухі.
Шашлик з грибами і овочами / фото 1000.menu

Гриби промити і просушити. Кабачок і помідори помити. Кабачок нарізати кружечками. Сало нарізати часточками. Для маринаду змішати рослинне масло, соєвий соус, улюблені приправи і спеції. Добре підійдуть базилік, мускатний горіх, червоний солодкий перець, розмарин.

Гриби, сало, кабачок і помідори помістити в глибоку ємність, залити маринадом і залишити на півгодини. Нанизати на шампури інгредієнти, викласти на гаряче вугілля, готувати 10-15 хвилин з усіх боків. 

Відео дня

Печериці на багатті у вершковому маринаді

  • Гриби печериці або інші - 500 г.
  • Густі вершки - 3 ст. л.
  • Сметана 30% жирності - 3 ст. л.
  • Сіль.
  • Кмин.
  • Приправа каррі.
  • Хмелі-сунелі.
  • Сушений розмарин.

Змішати сухі спеції і сіль. Вершки змішати зі сметаною. Додати спеції. Заправити гриби маринадом і залишити на 40 хвилин. Регулярно помішувати гриби, щоб вони просочилися соусом з усіх боків. Гриби підсмажити на мангалі до готовності.

Гриби на мангалі в майонезі

Грибний шашлик з майонезом / фото pinterest.com
  • Гриби - 1 кг.
  • Легкий майонез - 4 столові ложки.
  • Соняшникова олія - 4 столові ложки.
  • Сіль і спеції – за смаком.

Змішати майонез з рослинною олією і спеціями. Гриби помити, очистити від бруду, заправити маринадом і залишити на 30 хвилин. Підсмажити на мангалі до рум'яності.

Гриби на мангалі у винному соусі

Шашлик з грибів рецепт маринаду / фото eat-me.ru
  • Свіжі гриби - 1 кг.
  • Сухе біле вино - 150 мл;
  • Оливкова олія - 2,5 ст. л.
  • Цукор і сіль.
  • Чебрець - пара гілочок.
  • Суміш перців.

Гриби промити і просушити. Вино змішати з оливковою олією, додати сіль, цукор, спеції. Залишити гриби в маринаді на 40 хвилин при кімнатній температурі. Приготувати на багатті.

Дивіться також інші рецепти: