Незвичайний олів'є на Новий рік / фото ua.depositphotos.com

Салат олів'є - найпопулярніша страва новорічних свят. Класичний рецепт олів'є добре знайомий кожному українцю і готується з доступних продуктів. Пропонуємо трохи урізноманітнити звичний салат і зробити його більш вишуканим, замінивши частину інгредієнтів.

Салат олів'є з сьомгою і яблуками

  • Сьомга слабосолона - 300 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • Огірки свіжі - 3 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Зелений горошок консервований - 200 г.
  • Лук - 1 шт.
  • Майонез - 150 г.
  • Сіль, перець, зелень за смаком.

Яйця зварити круто (приблизно 10 хвилин) і остудити. Картоплю відварити в мундирі до готовності (приблизно 20 хвилин). Нарізати картоплю, яйця і огірки однаковими кубиками.

Яблуко почистити від шкірки і насіння, дрібно нарізати. Для салату краще вибирати щільне солодке яблуко. Додати в олів'є горошок і нарізану смужками сьомгу. Додати дрібно нарізану цибулю (краще щоб цибуля була солодка). Заправити салат майонезом, посолити і поперчити, добре перемішати.

Відео дня

Олів'є з яловичим язиком

На 1 порцію салату:

  • Яловичий язик - 35 г.
  • Морква - 35 г.
  • Зелений горошок - 40 г.
  • Яблука - 0,5 шт.
  • Солоні огірки - 25 г.
  • Свіжі огірки - 25 г.
  • Картопля - 50 г.
  • Перепелині яйця - 5 шт.
  • Майонез - 30 г.
  • Сіль, перець, зелень за смаком.

Моркву і картоплю відварити до готовності, перепелині яйця варити 7 хвилин до готовності. Яловичий язик варити до готовності, поки його можна буде легко проткнути виделкою (приблизно 2-3 години). 

Нарізати дрібними кубиками свіжі і солоні огірки, картоплю, моркву, яблука, остиглий язик. Цибулю дрібно нарізати. Перепелині яйця розрізати навпіл. Змішати інгредієнти з горошком. Перемішати всі інгредієнти і заправити салат сіллю, перцем і майонезом. Для цього салату краще приготувати домашній майонез.

Олів'є з креветками рецепт / фото Wikimedia Commons

Олів'є з креветками та авокадо

  • Креветки очищені - 150 г.
  • Морква запечена - 4 шт.
  • Консервований горошок - 1 банка.
  • Солоний огірок - 1 шт.
  • Свіжий огірок - 1 шт.
  • Яйця - 4 шт.
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Васабі - 5 г.
  • Коріандр, солодка паприка, мелений перець, сіль за смаком.
  • Червона ікра - 2 ст. л.

Креветки можна замінити кальмарами, раковими шийками або крабовими паличками. Васабі в сосусі можна замінити тертим хріном. Яйця відварити круто, моркву заздалегідь запекти зі спеціями.

Моркву, яйця, авокадо і два види огірків нарізати кубиками. Дрібним кубиком нарізати ракові шийки або креветки. Дрібні креветки можна залишити цілими. Додати горошок і перемішати інгредієнти. Заправити салат майонезом з васабі, посолити і поперчити. При подачі прикрасити олів'є червоною ікрою і зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини: