
Рукола містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Тому салати з нею – це не лише смачно, а ще й корисно.
Салат з руколою, моцарелою і помідорами
- Помідори чері - 150 г
- Моцарела - 100 г
- Рукола - 50 г
- Твердий сир - 20 г
- Перець чорний мелений - за смаком
- Сіль - за смаком
Для заправки
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Мед - 1 ст. л.
Руколу промити, відкинути на сито й ретельно обсушити. Помідори чері вимити, обсушити та розрізати навпіл.
Читайте такожСмачні та оригінальні салати без майонезу: рецепти корисної страви
Моцарелу вийняти з розсолу й обтрусити від залишків рідини. Якщо кульки моцарели великі, то краще розрізати на половинки або четвертинки.
Готуємо заправку. Мед змішати з оливковою олією і ретельно збити до однорідності.
На тарілку викласти руколу. Зверху розкласти половинки помідорів чері та кульки моцарели. Скропити салат медово-оливковою заправкою. Посолити, посипати перцем свіжомеленим.
Зверху додати ще кілька гілочок руколи. Посипати тертим сиром.
Салат із руколи з гірчицею та горіхами
- Гірчиця - 2 ч. л.
- Винний оцет білий - 2 ч. л.
- Сіль - 0,25 ч. л.
- Перець чорний мелений - за смаком
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Волоські горіхи - 0,33 ст.
- Рукола - 100 г (пучок)
Підсмажити волоські горіхи на сковороді на повільному вогні близько 5 хвилин, до появи аромату, потім подрібнити.

Вінчиком збити гірчицю та винний оцет, додати сіль і перець. Продовжуючи збивати, повільно влити оливкову олію. Салат порвати на шматки й додати до гірчично-олійної суміші. Посипати волоськими горіхами та подавати на стіл.
Салат з руколою та креветками
- Креветки - 150 г
- Рукола - 100 г
- Помідори чері - 200 г
- Моцарела - 125 г
- Кедрові горіхи - 40 г
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Лимонний сік - 1 ст. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Перець чорний мелений - за смаком
Якщо креветки свіжі, їх потрібно заздалегідь відварити.
Читайте такожІдеальні суші вдома: як приготувати смачну страву
Помідори чері помити й порізати навпіл. Руколу помити під проточною водою у друшляку й дати стекти зайвій воді. Якщо рукола велика – порізати навпіл. Моцарелу нарізати кубиком.
Для заправки в оливкову олію додати сік лимона, трохи гірчиці й перемішати. Маса вийде трохи неоднорідною.
Викласти в салатник нарізані помідори чері, руколу та креветки, поперчити. Зверху викласти кедрові горішки й салат готовий до вживання.