Яблучний оцет - корисний продукт, який можна використовувати для приготування страв і навіть в лікувальних цілях. Не обов'язково оцет яблучний Купувати - можна приготувати вдома. УНІАН з'ясував, як це зробити.
Як приготувати яблучний оцет - покрокова рецептура
Інгредієнти:
- один кілограм яблук;
- дві столові ложки цукру;
- півтора літра води.
Записуйте, як зробити яблучний оцет.
Для початку вам потрібно вибрати хороші стиглі яблука, обов'язково без ознак пошкоджень і гнилі. Вимити їх, нарізати шматочками, скласти в каструлю з будь-якого матеріалу, крім алюмінію. Висипати цукор, залити окропом так, щоб рідина покривала фрукти на два пальці. Прибрати каструлю в тепле темне місце і кожен день перемішувати масу.
Через два тижні процідити через друшляк, а потім через марлю, складену в два шари. Перелити отриману рідину в каструлю більшого обсягу, не доливаючи до краю 7-8 см. Знову прибрати ємність в темне тепле місце на 14 днів, потім процідити через марлю і друшляк. Не збовтуючи, перелити в пляшки і зберігати натуральний яблучний оцет при кімнатній температурі.