Рецепт м’ясної запіканки / фото ua.depositphotos.com

М’ясна запіканка – це дуже смачна страва, яка буде доречною як у повсякденному меню, так і на святковому столі.

Готується така страва дуже просто, а виглядає завжди ефектно. Відомий шеф-кухар, кулінарний експерт Євген Клопотенко на своєму сайті поділився рецептом приготування м’ясної запіканки з яйцем та сиром.

М’ясна запіканка за рецептом Клопотенка

Інгредієнти:

  • Яловичина (фарш) - 800 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт.
  • Панірувальні сухарі - 2 ст. л.
  • Мускатний горіх - 1 дрібка
  • Бекон (або прошуто) - 5 шматочків
  • Яйця - 5 шт.
  • Натуральний йогурт - 200 г
  • Сир Моцарела ­- 150 г
  • Сіль, перець - за смаком

Приготування м’ясної запіканки покроково

Насамперед слід розігріти духовку до 180°C. Цибулю дрібно порубати та змішати з фаршем. Додати в нього панірувальні сухарі, 1 яйце, сіль, перець і добре перемішати. Викласти фарш у змащену маслом форму прямокутної форми й рівномірно розподіліть по дну і стінках.

Читайте такожСмачний солоний оселедець: як приготувати апетитну рибку вдомаВ утворене поглиблення викласти шматочки бекону по всій довжині форми.

На бекон додати йогурт і теж рівномірно розподілити його формою. Зверху викласти шматочки порізаного сиру моцарела.

Потім акуратно розбити у поглиблення 4 яйця, щоб вони рівномірно розтеклися по формі, додати дрібку солі, трохи тертого сиру. Відправляємо випікати у духовці впродовж 60 хвилин.

М’ясній запіканці слід дати трохи охолонути в формі, потім акуратно дістати її та порізати на шматочки товщиною 2 сантиметри.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: