Курячі крильця можна замаринувати в чаї / фото ua.depositphotos.com

Шашличний сезон в самому розпалі, і якщо ви вже перепробували безліч різних видів шашлику і хочеться чимось себе здивувати, то варто спробувати оригінальний маринад для м'яса й курятини. Головний інгредієнт такого маринаду - заварний чорний чай.

У незвичайному маринаді можна приготувати свинину, а також зробити чудові крильця.

Як приготувати оригінальний маринад для курячих крил

Ось які інгредієнти потрібні для того, щоб вийшов чудовий курячий шашлик:

  • курячі крила - 10 штук (останній маленький суглоб необхідно відрізати);
  • близько 1,5 л води;
  • 60 грам листя чорного чаю;
  • італійські трави, сіль, розмарин - на ваш смак;
  • 2 зубчики часнику.

Заваріть міцний чай, процідіть заварку і дайте їй охолонути. Очищений часник наріжте невеликими пластинками. В остиглий чай всипте італійські трави, розмарин, сіль і часник, все перемішайте і трохи дайте маринаду настоятися.

Потім залийте крильця чайним маринадом. Залиште курятину маринуватися при кімнатній температурі на 2 години і отримаєте чудовий результат - крила після приготування будуть дуже соковитими.

Якщо не хочете їсти курятину, можна зробити чудовий шашлик зі свинини.

Як готується незвичайний маринад для свинини

Що знадобиться для приготування свинячого шашлику:

  • близько 2 кг свинини з жирком;
  • приблизно 2 л води;
  • 70 г листя чорного чаю;
  • 4 цибулини;
  • сіль, перець, розмарин - на ваш смак.

Закип'ятіть воду і заваріть чай. Напій має заваритися і повністю охолонути. Наріжте м'ясо невеликими шматками, а цибулю - досить товстими кільцями. Всипте в м'ясо сіль, перець, розмарин (якщо є бажання - можете додати і інші спеції, які вам подобаються) і перемішайте все дуже ретельно. Після цього в м'ясо потрібно додати цибулю і ще раз все перемішати.

Остиглу заварку процідіть, а потім влийте в м'ясо. Зверніть увагу - заварка обов'язково має покривати м'ясо й цибулю. Після цього миску з замаринованим м'ясом потрібно чимось накрити і поставити в холодильник, оптимальний термін - на ніч.

Завдяки такому маринаду м'ясо вдасться і соковитим, і ніжним.

Раніше УНІАН радив, як приготувати шашлик в духовці, щоб він вдався не гірший, ніж на грилі.

Вас також можуть зацікавити новини: