Ніжні і пряні курячі крильця - шикарна закуска на святковий стіл і на кожен день. Вони прекрасно поєднуються з солодкими і фруктовими маринадами. Пропонуємо спробувати два простих і дуже смачних рецепта курячих крилець - з яблуками і з кока-колою. У рецептах можна використовувати інші частини курки, наприклад, стегна або грудинку.
Курячі крильця в яблучному соусі
Інгредієнти:
- курячі крильця - 500 г;
- яблука кисло-солодкі - 2 шт.;
- соєвий соус - 1 ст. л.;
- майонез - 100 г;
- гірчиця - 1 чайн.л.;
- коріандр - 1 чайн.л.;
- паприка - 1 стол.л.;
- часник - 3 зубчника;
- сік лимона - 3 стол.л.;
- сіль, перець мелений за смаком.
Крильця помити і видалити фаланги. Розрізати кожне крило на дві частини. Викласти в глибоку миску, додати майонез, гірчицю, соєвий соус, лимонний сік, подрібнений часник і всі сухі спеції. Залишити м'ясо маринуватися в холодильнику на кілька годин або на ніч.
Яблука помити, очистити від насіння і нарізати часточками. Форму для випікання змастити олією і викласти в неї крильця в маринаді. Зверху на м'ясо викласти скибочки яблук. Розігріти духовку до 180°. Випікайте курячі крильця з яблуками 40 хвилин.
Курячі крильця в кока-колі
Інгредієнти:
- курячі крильця - 10-12 шт.;
- кока-кола - 200 мл;
- соєвий соус - 5 стол.л.;
- соняшникова олія - 2 стол.л.;
- зелена цибуля - 4 пера.
Курячі крильця промити і викласти в глибоку миску. Залити соєвим соусом і залишити на 1 годину. У сковороді розігріти соняшникову олію і викласти в гарячу олію крильця обсмажити з двох сторін до золотистої скоринки (5-7 хвилин).
Потім влити в сковороду решту соєвого соусу з маринаду і кока-колу. Готувати на середньому вогні 15-20 хвилин під кришкою, потім ще 5 хвилин на сильному вогні. За цей час соус має загуснути. Готові курячі крильця в кока-колі посипати рубаною зеленою цибулею.