Курячі відбивні в маринаді - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Курячі відбивні – це неймовірна соковитість і ніжність курячого м'яса. Як правило, для приготування відбивних використовують куряче філе, яке нарізають невеликими пластинками й виключно поперек волокон.

Курячі відбивні у соєвому маринаді

  • Куряче філе - 400 г
  • Олія - 2 ст. л.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.

Для маринаду

  • Соус соєвий - 4 ст. л.
  • Олія - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Соус чилі (за бажанням) - за смаком
  • Хмелі-сунелі - дрібка
  • Спеції - за бажанням

Куряче філе розрізати вздовж на декілька пластинок і відбити.

Відео дня

Читайте такожПухкі та ніжні вареники з картоплею: як приготувати неймовірну смакотуДля маринаду з'єднати всі складові, добре змішати їх до однорідного соусу.

Занурити філе у маринад, перевернути декілька разів й залишити за кімнатної температури на півгодини. Якщо довше маринувати м’ясо, то слід накрити його плівкою й залишити в холодильнику.

Насипати в миску борошно. В іншій ємності збовтати яйце (за бажанням можна додати будь-які трави).

Шматок філе дістати з маринаду, спочатку вмочити в яйце, потім – у борошно.

Викласти відбивну на гарячу сковороду й смажити на олії з двох боків до рум'яної скоринки. Приблизно по 2 хвилини з кожного боку.

Куряча відбивна під соєво-томатним соусом

  • Філе куряче - 2 шт.
  • Соєвий соус - 4 ст. л.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Цукор - за смаком
  • Імбир (мелений) - 0,5 ч. л.
  • Хмелі-сунелі - за смаком
  • Крохмаль кукурудзяний (для панірування)
  • Олія соняшникова (для смаження)
  • Вода - приблизно 3 ст. л.

Куряче філе розрізати на дві частини й легенько відбити.

Для маринаду змішати соєвий соус, томатну пасту, лимонний сік, воду та спеції.

Половину маринаду відкласти, а рештою перемазати кожну відбивну з двох боків. Відставити їх на 30 хвилин.

Розігріти сковороду з соняшниковою олією. Відбивні слід панірувати в крохмалі й обсмажувати по 2-3 хвилини з кожного боку.

Залити відбивні залишеним маринадом і тримати на вогні ще декілька хвилин, перевертаючи.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: