
М'ясо по-французьки готується з м'яса, цибулі, грибів та інших інгредієнтів. Для початку розглянемо більш звичний нам рецепт - м'ясо по-французьки з ананасами, куркою і майонезом, а потім вивчимо варіант з іншим соусом.
М'ясо по-французьки - рецепт у духовці
Простіше і дешевше готувати м'ясо по-французьки з куркою, але ви можете замінити її свининою або яловичиною.
Інгредієнти:
- м'ясо - 500 г;
- цибуля - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- сіль, перець - за смаком;
- майонез;
- ананаси - скільки піде.
М'ясо потрібно нарізати на невеликі шматочки й обсмажити до золотистості. У сковорідку додаємо дрібно нарізані цибулю та моркву. Їх залишаємо тушкуватися до м'якості. Помістіть продукти у форму для запікання, зверху викладіть ананаси та змастіть майонезом. Далі запікайте м'ясо по-французьки в духовці на 180 градусах близько 30-40 хвилин. Подавати варто м'ясо по-французьки з картоплею та гарячим.
М'ясо по-французьки - класичний рецепт
Більш цікаво буде приготувати м'ясо по-французьки з грибами. Однак для його приготування потрібно заздалегідь підготувати бульйон і вино - вони наситять страву новими відтінками набагато краще за звичайну воду. Для приготування візьміть:
- м'ясо (яловичина або телятина) - 500 г;
- цибуля - 1 шт;
- часник - 2-3 зубчики;
- морква - 1 шт;
- гриби - 200 г;
- бульйон - 200 мл;
- вино - 100 мл;
- сіль, перець та інші спеції - за смаком;
- зелень для прикраси
М'ясо потрібно нарізати на невеликі кубики й обсмажити до золотистої скоринки. Далі в сковороду додаємо цибулю, часник і моркву. Вони мають протушкуватися кілька хвилин. Потім у ємність всипаємо гриби та готуємо до м'якості.
М'ясо з овочами заливаємо бульйоном і вином. Коли страва закипить, приправте, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні до готовності м'яса.
Перед подачею плюдо можна прикрасити зеленню.
Раніше УНІАН розповідав, що картопля фрі в духовці виходить теж дуже смачною і готувати її просто.