Неймовірні біляші з м'ясом - рецепт на дріжджах / depositphotos.com

Біляші - це блюдо татарської або кавказької кухні, яке, найчастіше, викликає сумнівні асоціації з привокзальною кухнею. Насправді, беляш дуже смачний, якщо знати традиційний рецепт. УНІАН розповість, тісто на біляші дріжджове, з якого точно вийде шикарне блюдо.

Раніше ми говорили про те, як готується самса.

Чудові біляші з м'ясом 

Інгредієнти:

Відео дня

Для тіста:

  • 3 склянки пшеничного борошна;
  • 7 грам швидких сухих дріжджів;
  • 1 ст. л цукру;
  • 1 ч. л солі;
  • 300 мл води;
  • 50 мл рослинної олії.

Для начинки:

  • 300 грам свинячо-яловичого фаршу;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • півсклянки холодної води;
  • сіль, перець.

Змішати в ємності дріжджі, цукор, теплу воду і сіль. Перемішати, додати 5 ст.л просіяного пшеничного борошна, накрити миску рушником і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин. Коли опара збільшиться в розмірі, а на її поверхні з'являться бульбашки, додати 50 мл рослинної олії і все борошно, що залишилося.

Перемішати, замісити тісто, потім змастити чисту суху чашку і руки олією, викласти в ємність кулю з тіста. Накрити все це плівкою і прибрати в тепле місце на 1 годину. 

В цей час подрібнити цибулю в блендері і викласти її в глибоку миску до фаршу. Посолити, поперчити, додати холодну воду, перемішати. Взяти тісто, розділити його на кілька кульок. Кожну кулю сформувати коржиком і викласти на дошку. Залишити на 10-15 хвилин. У центр кожної заготовки покласти 1 ст.л начинки, защипнути края тіста. Придавити коржі долонею, перевернути напівфабрикат швом вниз і викласти на будь-яку поверхню, змащену олією. 

Все, що вам залишиться для того, щоб приготувати ідеальні біляші (рецепт на сковороді) - це помістити коржі з м'ясом в розігріту сковороду, щедро змащену олією, і смажити приблизно по 5 хвилин з кожного боку.

Вас також можуть зацікавити новини: