Смачні страви з гарбуза / depositphotos.com

У попередній статті ми детально розповідали про те, в чому користь гарбуза і чому він визнаний дієтологами, як ідеальний продукт для тих людей, що худнуть. Сьогодні поділимося добіркою оригінальних рецептів, які припадуть до смаку навіть найдосвідченішим гурманам.

Солодкі страви з гарбуза - ніжний гарбузовий пиріг

Як приготувати смачний пиріг / depositphotos.com
  • гарбуз сирий - 400 гр;
  • яйця - 2 шт;
  • сметана - 1 ст.л;
  • рослинна олія - 50 мл;
  • цукор - 150 гр;
  • борошно - 180 гр;
  • сіль - 1 щіпка;
  • ванільний цукор - 0.5 ч.л;
  • розпушувач - 1 ч.л.

Яйця збити міксером, поступово додаючи цукор, сіль і ваніль до утворення білої піни. Гарбуз натерти на дрібній тертці, додати в масу. Туди ж влити сметану, перемішати лопаткою.

Всипати борошно і розпушувач, перемішати. В кінці додати масло, ще раз перемішати. За бажанням можна додати яблука, корицю, цедру, цукати або інші інгредієнти.

Відео дня

Форму для випічки змастити маслом, викласти тісто. Випікати пиріг 40-50 хвилин при 180°C. Нарізати після охолодження і подати до столу.

Страви з гарбуза на сковороді - золотисті деруни

  • гарбуз - 200 гр;
  • яйце - 1 шт;
  • ріпчаста цибуля - 0.5 шт;
  • борошно - 0.5 ст.л;
  • соняшникова олія - 30 мл;
  • сіль, перець - за смаком.

Гарбуз очистити від шкірки, видалити насіння, м'якоть натерти на крупній тертці. Перекласти в миску, вбити яйце. Цибулю нарізати дрібними кубиками, додати до гарбузі. Всипати спеції, сіль і борошно, перемішати.

На сковороду налити соняшникову олію, викласти гарбузову масу столовою ложкою, як оладки. Смажити з кожного боку по 5-7 хвилин до утворення золотистої скоринки. Можна подавати до столу зі сметаною.

Незвичайні страви з гарбуза - крем-суп з сухариками

Пікантний і незвичайний гарбузовий суп / depositphotos.com
  • гарбуз - 1.3 кг;
  • ріпчаста цибуля - 200 гр;
  • морква - 150 гр;
  • вершки 10-15% - 300 мл;
  • рослинна олія - 4 ст.л;
  • сіль, перець - за смаком;
  • свіжа петрушка - 10 гр;
  • білий хліб - 200 гр;
  • прованські трави - 1 ч.л;
  • часник - 2 зубчики.

Гарбуз і цибулю очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками, а моркву очистити і натерти на тертці. Розігріти в каструлі рослинне масло, обсмажити цибулю протягом 5 хвилин. Всипати моркву і обсмажувати ще 5 хвилин. Додати гарбуз.

Читайте такожЩо приготувати на вечерю: рецепти страв для всієї родиниЗалити овочі 600-650 мл води, накрити каструлю кришкою, поставити мінімальний вогонь і варити 20 хвилин. Після цього злити відвар в іншу ємність. Гарбуз, цибулю і моркву подрібнити блендером. Якщо процес йде важко - додайте трохи вершків.

В кінці влити вершки, що залишилися, і ще раз збити масу до однорідності. Поступово розбавляти відваром до бажаної консистенції, всипати спеції. Поставити каструлю на вогонь і прогріти, але не доводити до кипіння. Прибрати суп з плити.

Зробити сухарики: на сковороді розігріти олію, часник розчавити ножем і обсмажувати 1-2 хвилини, потім прибрати його. У хліба зрізати скоринки, викласти на сковороду, посипати прованськими травами. Обсмажувати 3-5 хвилин до золотистого відтінку. Подавати суп, прикрашаючи його петрушкою.

Прості страви з гарбуза в духовці - запіканка з картоплею і сиром

  • картопля - 300 гр;
  • гарбуз - 250 гр;
  • цибуля ріпчаста - 150 гр;
  • сир твердий - 70 гр;
  • масло рослинне - 2-3 ст.л;
  • масло вершкове - 50 гр;
  • часник - 1 зубчик;
  • прованські трави - 1-1.5 ч.л;
  • сіль - 0.5 ч.л;
  • перець - за смаком;
  • петрушка свіжа - 10 гр.

Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кільцями або півкільцями. Так само вчинити з картоплею. Приготувати соус: вершкове масло розтопити, змішати з рослинним. Всипати спеції, сіль і перець, видавити часник, перемішати.

Сир натерти на дрібній тертці, взяти 2\3 сиру і додати до соусу. Взяти харчовий пакет, викласти в нього овочі, залити соусом і міцно зав'язати. Залишити маринуватися на 10-15 хвилин, духовку розігріти до 180°C.

Лук очистити, нарізати кільцями. У форму для випічки викласти гарбуз, картоплю і цибулю, чергуючи між собою. Простежити, щоб всі овочі були рівномірно покриті соусом. Запікати блюдо 40-45 хвилин при 180°C. Дістати запіканку з духовки, посипати сиром, що залишився, і готувати ще 5 хвилин. Подавати страву можна, посипавши петрушкою. 

Вас також може зацікавити: