Смачні страви з гарбуза / depositphotos.com

У попередній статті ми докладно розповідали про те, в чому користь гар буза і чому він визнаний дієтологами, як ідеальний продукт для тих, хто худне. Сьогодні поділимося добіркою оригінальних рецептів, які припадуть до смаку навіть найдосвідченішим гурманам.

Солодкі страви з гарбуза - ніжний гарбузовий пиріг

Як приготувати смачний пиріг / depositphotos.com
  • гарбуз сирий - 400 гр;
  • яйця - 2 шт;
  • сметана - 1 ст.л;
  • рослинна олія - 50 мл;
  • цукор - 150 гр;
  • борошно - 180 гр;
  • сіль - 1 щіпка;
  • ванільний цукор - 0.5 ч.л;
  • розпушувач - 1 ч.л.

Яйця збити міксером, поступово додаючи цукор, сіль і ваніль до утворення білої піни. Гарбуз натерти на дрібній тертці, додати в масу. Туди ж влити сметану, перемішати лопаткою.

Всипати борошно та розпушувач, перемішати. Наприкінці додати олію, ще раз перемішати. За бажанням можна додати яблука, корицю, цедру, цукати або інші інгредієнти.

Відео дня

Форму для випічки змастити олією, викласти тісто. Випікати пиріг 40-50 хвилин при 180°C. Нарізати після охолодження і подати до столу.

Страви з гарбуза на сковороді - золотисті деруни

  • гарбуз - 200 гр;
  • яйце - 1 шт;
  • ріпчаста цибуля - 0.5 шт;
  • борошно - 0.5 ст.л;
  • соняшникова олія - 30 мл;
  • сіль, перець - за смаком.

Гарбуз очистити від шкірки, видалити насіння, м'якоть натерти на крупній тертці. Перекласти в миску, вбити яйце. Цибулю нарізати дрібними кубиками, додати до гарбуза. Всипати спеції, сіль і борошно, перемішати.

На сковорідку налити соняшникову олію, викласти гарбузову масу столовою ложкою, як оладки. Смажити з кожного боку по 5-7 хвилин до утворення золотистої скоринки. Можна подавати до столу зі сметаною.

Незвичайні страви з гарбуза - крем-суп із сухариками

Пікантний і незвичайний гарбузовий суп / depositphotos.com
  • гарбуз - 1.3 кг;
  • ріпчаста цибуля - 200 гр;
  • морква - 150 гр;
  • вершки 10-15% - 300 мл;
  • рослинна олія - 4 ст.л;
  • сіль, перець - за смаком;
  • свіжа петрушка - 10 гр;
  • білий хліб - 200 гр;
  • прованські трави - 1 ч.л;
  • часник - 2 зубчики.

Гарбуз і цибулю очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками, а моркву очистити й натерти на тертці. Розігріти в каструлі олію, обсмажити цибулю протягом 5 хвилин. Всипати моркву й обсмажувати ще 5 хвилин. Додати гарбуз.

Читайте такожЩо приготувати на вечерю: цікаві ідеї ситних стравовочі 600-650 мл води, накрити каструлю кришкою, поставити мінімальний вогонь і варити 20 хвилин. Після цього злити відвар в іншу ємність. Гарбуз, цибулю та моркву подрібнити блендером. Якщо процес іде важко - додайте трохи вершків.

Наприкінці влити вершки, що залишилися, і ще раз збити масу до однорідності. Поступово розбавляти відваром до бажаної консистенції, всипати спеції. Поставити каструлю на вогонь і прогріти, але не доводити до кипіння. Прибрати суп із плити.

Зробити сухарики: на сковорідці розігріти олію, часник розчавити ножем і обсмажувати 1-2 хвилини, потім прибрати його. У хліба зрізати скоринки, викласти на сковороду, посипати прованськими травами. Обсмажувати 3-5 хвилин до золотистого відтінку. Подавати суп, прикрашаючи його петрушкою.

Прості страви з гарбуза в духовці - запіканка з картоплею та сиром

  • картопля - 300 гр;
  • гарбуз - 250 гр;
  • цибуля ріпчаста - 150 гр;
  • сир твердий - 70 гр;
  • олія рослинна - 2-3 ст.л;
  • масло вершкове - 50 гр;
  • часник - 1 зубчик;
  • прованські трави - 1-1.5 ч.л;
  • сіль - 0.5 ч.л;
  • перець - за смаком;
  • петрушка свіжа - 10 гр.

Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кільцями або півкільцями. Так само вчинити з картоплею. Приготувати соус: вершкове масло розтопити, змішати з олією. Всипати спеції, сіль і перець, видавити часник, перемішати.

Сир натерти на дрібній тертці, взяти 2\3 сиру і додати до соусу. Взяти харчовий пакет, викласти в нього овочі, залити соусом і міцно зав'язати. Залишити маринуватися на 10-15 хвилин, духовку розігріти до 180°C.

Цибулю очистити, нарізати кільцями. У форму для випічки викласти гарбуз, картоплю і цибулю, чергуючи між собою. Простежити, щоб усі овочі були рівномірно покриті соусом. Запікати страву 40-45 хвилин при 180°C. Дістати запіканку з духовки, посипати сиром, що залишився, і готувати ще 5 хвилин. Подавати страву можна, посипавши петрушкою.

Вас також може зацікавити: