Як приготувати смачний ягідний чай / фото ua.depositphotos.com

Ароматний домашній чай набагато кращий за напій із магазину, адже в його якості та натуральності ви можете бути впевнені. Такий напій додає сил, відмінно зігріває і наповнює енергією, допомагає отримати заряд вітамінів. УНІАН рекомендує кілька чудових рецептів домашнього чаю.

Відео дня

Раніше ми розповідали, як зварити компот з обліпихи - ще один корисний осінньо-зимовий напій.

Усі рецепти, наведені нижче, не містять розсипного зеленого або чорного чаю. Ви можете додати його, якщо забажаєте.

Імбирний чай із лимоном

  • тертий імбир - 1 ч. л;
  • вода - 1 склянка;
  • мед, лимон, цукор - за смаком.

З лимона зняти шкірку і натерти плід на дрібній тертці. На 1 склянку води потрібна 1 ч.л імбиру з гіркою, збільшуйте кількість інгредієнтів, орієнтуючись на свої потреби.

Читайте такожЯк приготувати млинці з начинкою: прості рецепти улюбленої стравив кавовій турці воду, всипати імбир. За бажанням можна додати лимонну цедру. Почекати, поки вода закипить і проварити 3-5 хвилин.

У чашку покласти мед, скибочку лимона і цукор, влити імбирний відвар.

Яблучний чай із журавлиною

  • солодкі яблука - 2 шт;
  • журавлина заморожена або свіжа - 100 гр;
  • брусниця заморожена або свіжа - 100 гр;
  • сушені яблука - 80 гр;
  • кардамон - 1 ч.л;
  • вода - 1 л;
  • мед - за смаком.

Ягоди і сушені яблука промити, у свіжих яблук видалити серцевину, нарізати скибочками. У чайник викласти журавлину, брусницю, сушені та свіжі яблука, додати кардамон. Залити окропом, накрити кришкою і дати настоятися протягом години.

Каркаде з прянощами

  • сушений каркаде - 2 склянки;
  • вода - 8 склянок;
  • цукор - 1 склянка;
  • гвоздика сушена - 6 шт;
  • кориця - 2 палички;
  • ваніль - 1 ч.л;
  • мускатний горіх - щіпка.

Узяти сотейник, викласти всі спеції, залити водою. На повільному вогні варити суміш, помішуючи, близько 30 хвилин. Після готовності перелити чай у склянки або чашки, подавати з паличкою кориці.

Чай із м'ятою та мандарином

  • мандарин - 1 шт;
  • гвоздика сушена - 6 шт;
  • кориця - 1 паличка;
  • перець духмяний горошком - 3 шт;
  • м'ята сушена - 1 ч.л;
  • меліса сушена - 1 ч.л;
  • вода - 400 мл;
  • мед або цукор - за смаком.

У каструлю або сотейник вилити воду, злегка підігріти. Викласти корицю, гвоздику та духмяний перець, кип'ятити протягом 5 хвилин. Зняти відвар з вогню, додати мелісу, м'яту і мандаринові кірки. Перемішати, накрити кришкою, настоювати 10 хвилин.

Перед подачею напій процідити і вилити в чашки, змішавши з мандариновим соком. За смаком додати мед або цукор.

Чай із калиною та лимоном

  • вода - 1 л;
  • лимон - 1 шт;
  • калина - 200 гр;
  • мед - за смаком.

Калину перебрати, промити і викласти в чайник. Залити окропом, накрити кришкою і настоювати протягом 10 хвилин. Додати лимон, нарізаний часточками, і мед. Накрити кришкою і дати настоятися ще 5-7 хвилин. Опціонально можете додати м'яту.

Вас також може зацікавити: