
Ароматний домашній чай набагато кращий за напій із магазину, адже в його якості та натуральності ви можете бути впевнені. Такий напій додає сил, відмінно зігріває і наповнює енергією, допомагає отримати заряд вітамінів. УНІАН рекомендує кілька чудових рецептів домашнього чаю.
- Імбирний чай із лимоном
- Яблучний чай із журавлиною
- Каркаде з прянощами
- Чай із м'ятою та мандарином
- Чай із калиною та лимоном
Раніше ми розповідали, як зварити компот з обліпихи - ще один корисний осінньо-зимовий напій.
Усі рецепти, наведені нижче, не містять розсипного зеленого або чорного чаю. Ви можете додати його, якщо забажаєте.
Імбирний чай із лимоном
- тертий імбир - 1 ч. л;
- вода - 1 склянка;
- мед, лимон, цукор - за смаком.
З лимона зняти шкірку і натерти плід на дрібній тертці. На 1 склянку води потрібна 1 ч.л імбиру з гіркою, збільшуйте кількість інгредієнтів, орієнтуючись на свої потреби.
Читайте такожЯк приготувати млинці з начинкою: прості рецепти улюбленої стравив кавовій турці воду, всипати імбир. За бажанням можна додати лимонну цедру. Почекати, поки вода закипить і проварити 3-5 хвилин.
У чашку покласти мед, скибочку лимона і цукор, влити імбирний відвар.
Яблучний чай із журавлиною
- солодкі яблука - 2 шт;
- журавлина заморожена або свіжа - 100 гр;
- брусниця заморожена або свіжа - 100 гр;
- сушені яблука - 80 гр;
- кардамон - 1 ч.л;
- вода - 1 л;
- мед - за смаком.
Ягоди і сушені яблука промити, у свіжих яблук видалити серцевину, нарізати скибочками. У чайник викласти журавлину, брусницю, сушені та свіжі яблука, додати кардамон. Залити окропом, накрити кришкою і дати настоятися протягом години.
Каркаде з прянощами
- сушений каркаде - 2 склянки;
- вода - 8 склянок;
- цукор - 1 склянка;
- гвоздика сушена - 6 шт;
- кориця - 2 палички;
- ваніль - 1 ч.л;
- мускатний горіх - щіпка.
Узяти сотейник, викласти всі спеції, залити водою. На повільному вогні варити суміш, помішуючи, близько 30 хвилин. Після готовності перелити чай у склянки або чашки, подавати з паличкою кориці.
Чай із м'ятою та мандарином
- мандарин - 1 шт;
- гвоздика сушена - 6 шт;
- кориця - 1 паличка;
- перець духмяний горошком - 3 шт;
- м'ята сушена - 1 ч.л;
- меліса сушена - 1 ч.л;
- вода - 400 мл;
- мед або цукор - за смаком.
У каструлю або сотейник вилити воду, злегка підігріти. Викласти корицю, гвоздику та духмяний перець, кип'ятити протягом 5 хвилин. Зняти відвар з вогню, додати мелісу, м'яту і мандаринові кірки. Перемішати, накрити кришкою, настоювати 10 хвилин.
Перед подачею напій процідити і вилити в чашки, змішавши з мандариновим соком. За смаком додати мед або цукор.
Чай із калиною та лимоном
- вода - 1 л;
- лимон - 1 шт;
- калина - 200 гр;
- мед - за смаком.
Калину перебрати, промити і викласти в чайник. Залити окропом, накрити кришкою і настоювати протягом 10 хвилин. Додати лимон, нарізаний часточками, і мед. Накрити кришкою і дати настоятися ще 5-7 хвилин. Опціонально можете додати м'яту.
Вас також може зацікавити: