Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО обіцяє, що МВС відшкодує збитки родині, яка зазнала моральної, фізичної та матеріальної шкоди внаслідок непрофесійних дій спецпідрозділу «Беркут» у кримському селищі Мирне.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

«Лікування та косметичний ремонт (в оселі постраждалих – УНІАН) буде відбуватися за наші кошти (з Миколою ІЛЛІЧОВИМ (начальник ГУ МВС України в АР Крим – УНІАН)», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

Він зауважив, що постраждалі можуть звертатися до суду з вимогою відшкодування. «А міліція визнає їх позов, і служба відшкодує їх збитки», - запевнив Ю.ЛУЦЕНКО.

При цьому він нагадав, що зараз працює комісія з розслідування цього інциденту, вже відсторонено керівника «Беркуту» і співробітників, які брали участь «в операції».

Разом з тим, Ю.ЛУЦЕНКО назвав те, що сталося у Мирному, «прикрим збігом обставин».

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого Меджліс кримськотатарського народу поширив заяву про напад працівників спецпідрозділу «Беркут» на сім`ю кримських татар ХАЇРОВИХ у селищі Мирне Сімферопольського району Криму. Під час операції був поранений один із членів сім’ї Мустафа ХАЇРОВ.

23 лютого відділ зв`язків з громадськістю Головного управління МВС в АР Крим заявив, що міліція не мала наміру нападати на сім`ю кримських татар, а проводила операцію із затримання злочинця, який перебуває в розшуку. Керівництво кримського главку міліції попросило вибачення у постраждалого та членів його сім`ї, а також пообіцяло компенсувати всі завдані збитки.

Крім того, прокурор Сімферопольського району порушив кримінальну справу за фактом інциденту в селищі Мирне, де внаслідок дій співробітників спецпідрозділу «Беркут» постраждала мирна сім`я.

Справу порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України. Дії співробітників спецпідрозділу «Беркут» і Сімферопольського райвідділу міліції кваліфіковані як перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.