У Росії православні пенсіонери та казаки саботують будівництво крематорію / /vesma.today

В Магаданському селищі Уптар (РФ) 26 березня відбулися публічні слухання, присвячені виділенню ділянки землі для будівництва крематорію на території міста.

Читайте такожУ Чехії відкриють нетрадиційний крематорій на природі

Як повідомляє місцеве видання «Весьма», посилаючись на одного з учасників слухань, з Магадана на автобусі в селище прибули близько 40 осіб - священиків, літніх православних та казаків.

Відео дня

На слуханнях «православний десант» брав слово понад 20 разів – його учасники активно виступали проти крематорію, цитували вірші Олександра Пушкіна, а також твори власного авторства.

В результаті дві третини присутніх (близько 40 осіб), основна частина яких приїхала з Магадана, проголосувала проти виділення ділянки під крематорій.

Зазначається, що такі слухання мають відбутися і увечері 28 березня. Тим часом, у магаданських православних групах WhatsApp координуються православні активісти, щоб "протистояти" будівництву крематорію в місті.

Журналісти повідомляють, що по спільнотах в месенджері ходить мотиваційний текст без вказівки авторства. Імовірно, він написаний членами магаданської православної єпархії.

У заклику вірянам пропонують прийти на публічні слухання, присвячені питанню про виділення землі під крематорій. Вони відбудуться в селищі Сокіл (28 березня) і в Магадані (3 квітня). У тексті посадовців мерії називають "дъяволом", який в їх особі "зазіхає на святі багатовікові традиції Православ'я".

Тим часом деякі користувачі в соцмережах вважають, що магаданська єпархія побоюється зниження доходів від ритуальних церемоній у разі, якщо з'явиться крематорій. І тому йде таке активне протистояння приватному проекту.

Зазначається, що родичі людей, що заповіли себе кремувати після смерті, зараз змушені відправляти покійних в Хабаровськ.

У серпні минулого року правоохоронні органи Аргентини спалили в крематорії кокаїн, який був виявлений в одній з будівель посольства Росії в Буенос-Айресі.