Російським ученим обмежать контакти з іноземними колегами/ фото: regnum.ru

Міністерство освіти і науки Росії видало наказ, яким зробило більш жорстокими правила взаємодії російських учених з іноземними колегами.

Про це повідомляє "Московский комсомолець".

Читайте такожРосіянин відправив маму в театр на "Царя Едіпа" і вбив її

Відео дня

Наказ, зокрема, передбачає, що російські наукові організації повинні будуть за 5 днів повідомити Міносвіти про заплановані зустрічі із зарубіжними колегами, надавши список учасників.

У момент самої зустрічі з іноземним ученим російських представників повинно бути щонайменше двоє. 

Контакти із зарубіжними колегами в неробочий час можливі лише з дозволу керівництва, а після зустрічі потрібно направити звіт про неї з круглою печаткою в міністерство. У звіті потрібно відобразити основну тему розмови, а також паспортні дані всіх її учасників з додатком сканів паспортів іноземців.

У рекомендаціях також вказується, що під час відвідування наукових організацій іноземці можуть використовувати записувальні та копіювальні пристрої "лише у випадках, передбачених міжнародними договорами РФ".

Наукова громадськість Росії з гумором і сумом сприйняла документ. Російські вчені назвали цей наказ непродуманим і попросили покарати тих, хто його придумав.

Як повідомляв УНІАН, у російському місті Кірові працівники Вятського державного університету під час експертизи літератури, вилученої у Свідків Єгови, знайшли екстремізм у цитаті зі Старого завіту.