REUTERS

Радянський районний суд Брянська засудив до трьох років колонії хвору на рак трансгендерну жінку Мішель (за паспортом - Михайло).

Про це повідомляє в середу, 3 грудня, ресурс «Брянские известия».

Мішель відправлять в чоловічу колонію, адже за документами вона ще чоловік. Вирок винесений за статтею про розповсюдження дитячої порнографії, захист планує оскаржити його.

Відео дня

За словами голови регіональної Громадської спостережної комісії Миколи Каракотіна, трансгендер утримується в одиночній камері в СІЗО.

За інформацією телеканалу «Дождь», приводом до порушення кримінальної справи стали картинки в японському стилі манга, опубліковані на сторінці Мішель в соціальній мережі. Судові експерти зробили висновок, що на них зображені оголені особи чоловічої статі, які не досягли 14 років. Картинки розцінили як дитячу порнографію.

Відзначається, що Мішель не робила операції по зміні статі, а лише приймає спеціальні препарати для підготовки до неї. Доступу у в'язниці до них не буде. За словами подруги Мішель, це може стати загрозою здоров'ю трансгендера.

«Коли людина різко припинить їх приймати, почнеться аналог ломки... Все буде боліти, все буде дратувати... Вона там, напевно, ридає зараз... Або вона все тримає в собі, а це викликає і загострює рак», - розповіла телеканалу подруга Мішель Лада Преображенська, що зробила операцію зі зміни статі.

За даними телеканалу, рак у Мішель діагностували задовго до порушення справи, однак це не стало підставою для пом'якшення вироку.