Ілюстрація REUTERS

Китайські вчені почали розробляти новий стандарт мобільного зв’язку шостого покоління (6-Generation).

Про це заявив Міністр промисловості та інформатизації КНР Мяо Вей, передає Новое время з посиланням на China Daily. 

Одним із ключових завдань розробок і розвитку нового покоління зв’язку є "загальна машинізація", коли більшість робочих людських завдань делегується машині.

Відео дня

Читайте такожПорошенко розповів, коли в Україні запустять 4G

Як повідомляє видання, міністр згадав і популярну у Китаї концепцію "Інтернету речей" (Internet of Things), що передбачає підключення до єдиної мережі різних пристроїв з вбудованими датчиками. За прогнозами китайських вчених, це має максимально спростити рішення повсякденних завдань, полегшити процес обміну даними, повністю або частково виключивши участь людини. 

Зараз Китай працює і над технологією стандарту зв’язку 5G. Найбільші місцеві оператори зі своїми партнерами займаються розробкою і випробуваннями станцій та пристроїв під стандарт зв’язку п’ятого покоління.

5G підвищить швидкість передачі інформації до одного гігабайта на секунду, тобто у 20-50 разів швидше існуючих стандартів передачі даних.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня в Україні пройшов другий тендер на ліцензії на частоти в діапазоні 1800 МГц, для запровадження зв'язку четвертого покоління 4G. Найбільші оператори України заплатять державі 5,4 мільярди гривень.