УНІАН

Американські вчені виявили ще один фактор ризику страшного захворювання - групу крові, передає Світ24.

Як вважають дослідники з University of Vermont, група крові впливає на можливість втрати пам'яті, як наслідок, розвитку деменції (лат. dementia - безумство, - ред.), поряд з іншими факторами ризику, начебто порушення балансу поживних речовин, інфекцій і т.д. Виявилося, що люди, які мають рідкісну групу крові - четверту - значно частіше стикаються з небезпекою деменції.

Відео дня

Читайте такожБезсимптомний атеросклероз пов'язали зі зниженням розумових здібностей

Такий висновок американські вчені зробили на основі спостережень за більш ніж 30 000 чоловік. Також вдалося встановити, що якщо у людини є найвищий рівень фактора згортання крові VIII, то ризик розвитку когнітивних порушень у нього виростає на цілих 24%. Найчастіше, підвищений фактор VIII спостерігається саме у людей з четвертою групою крові.

Правда, власникам четвертої групи крові не варто панікувати і чекати настання деменції, так як у цієї хвороби є й інші фактори ризику. Однак, цим людям все-таки варто проявляти більшу уважність до роботи мозку і пам'яті. Відомо, що хвороба Альцгеймера є незворотною, але на початковій стадією її розвиток можна відчутно загальмувати за допомогою різного роду методик та медикаментів.