Ілюстрація / REUTERS

У Facebook та Instagram виявили та заблокували понад сто підозрілих сторінок на тлі застереження спецслужб США про поширення російських фейкових новин.

Читайте такожСпецслужби США випустили попередження напередодні виборів

Керівництво Facebook повідомило про блокування 115 акаунтів, з яких більшість - в Instagram, що також належить Facebook. Акаунти було пов'язані з "іноземними особами", які намагалися вплинути на результати проміжних виборів до Конгресу США, передає "Німецька хвиля". "Майже всі сторінки Facebook, пов'язані з цими акаунтами, ведуться французькою або російською, в той час, як акаунти в Instagram здебільшого англійською", - йдеться у поясненні соцмережі. Нині заблоковані акаунти ретельно перевіряються.

Відео дня

Водночас спецслужби США відзвітували про брак даних, які б свідчили про спроби злому виборчої системи. При цьому американцям слід "остерігатися" поширення російських фейкових новин, ідеться у спільній заяві ФБР, нацрозвідки, міністерства внутрішньої безпеки та мін'юсту. Глави спецслужб підкреслили, що "деякі закордонні дійові особи", зокрема, Росія, продовжують спроби вплинути на суспільні настрої і "посіяти розбрат".

Раніше були опубліковані результати дослідження фахівців з Оксфорда, яке показало, що спроби поширення дезінформації за допомогою соціальних мереж перед виборами в Конгрес мали ширші масштаби, ніж в 2016 році під час виборів президента.