Ілюстрація / REUTERS

Парламент Великої Британії опублікував 250 сторінок внутрішнього листування менеджменту Facebook Inc. в якості доказу надання ряду компаній спеціального доступу до даних користувачів з метою їх продажу.

Як повідомляє dt.ua з посиланням на Financial Times, виходячи з особистих бесід топ-менеджменту соцмережі, включаючи засновника Facebook Марка Цукерберга, компанія внесла до "білих списків" низку фірм, серед яких Netflix і Airbnb, для розповсюдження їм особистих даних користувачів.

Читайте такожFacebook замовляв статті з критикою Apple і Google, щоб відвернути увагу від своїх помилок - ЗМІ

Відео дня

У звіті парламентського комітету з цифрових технологій, культури, медіа та спорту йдеться, що Facebook намагався зробити все можливе, щоб користувачі не дізналися, що їхні дзвінки записуються, а текстові повідомлення збиралися під час оновлення мобільних пристроїв на системі Android.

Внутрішні документи були надані парламентаріям Британії в рамках позову компанії Six4Three LLC проти Facebook.

Прес-секретар Facebook заявила, що "документи, зібрані для справи, є лише частиною історії і представлені таким чином, що це вводить в оману без додаткового контексту".

Раніше УНІАН повідомляв, що протягом останнього року Facebook звернулася до багатьох банків, у тому числі JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup і U. S. Bancorp, запропонувавши їм поділитися з соцмережею фінансовою інформацією користувачів, у тому числі трансакціями по банківських картах і даними про стан рахунку.