Спалах від удару добре видно на величезному диску планети / фото: Twitter/Chappel Astro

Фотограф зафіксував на відео зіткнення метеорита з найбільшою планетою Сонячної системи Юпітером.

Відповідне відео він виклав у Twitter.

Спалах від удару добре видно на величезному диску планети, що дозволяє зробити висновок про значні розмірі метеорита.

Відео дня

Читайте такожВчені вперше напряму спостерігали за аналогом Юпітера за межами Сонячної системи

Як повідомляє Naked Science, через свою масу цей газовий гігант має колосальну силу тяжіння. Тому його атмосферу постійно «атакують метеорити, а іноді і космічні апарати.

Дуже рідко в планету врізаються великі об'єкти, такі як комети Шумейкерів-Леві або об'єкт, який зіткнувся з планетою в липні 2009 року. Всього в історії спостережень зафіксовано сім випадків, коли астрономам вдалося сфотографувати зіткнення великих об'єктів з Юпітером.

Але 7 серпня любитель астрофотографії на ім'я Ітан Чаппел, спостерігаючи за Юпітером, зміг зловити восьме в історії зіткнення небесного тіла з планетою.

Сам спалах тривав, за словами фотографа, всього кілька секунд. За своїми розмірами слід від входження об'єкта в атмосферу дуже схожий на зіткнення, зафіксоване у вересні 2012 року. Об'єкт, який тоді увійшов в атмосферу Юпітера, був понад 30 метрів у поперечнику.

За попередніми розрахунками, удар був занадто слабкий, щоб залишити помітний шрам у хмарах газового гіганта.

Як повідомляв УНІАН, над територією Австралії за короткий проміжок часу пролетіли два великих метеорити. Обидва небесних тіла осяяли небо яскравими спалахами світла.