Вчені за допомогою телескопа Hubble одержали знімок галактики NGC 2008.

На представленому зображенні вона ніби розкриває свої спіральні рукави на зустріч глядачеві, повідомляється на сайті обсерваторії, передає dt.ua.

Об'єкт розташовується на відстані 425 мільйонів світлових років від Землі в сузір'ї Живописця.

Відео дня

Галактика була відкрита в 1835 році Джоном Гершелем. Вона позначається як галактика типу Sc в послідовності Hubble. Буква "S" означає, що об'єкт є спіральною галактикою, а "с" - що в неї відносно невеликий центральний балдж і розкриті рукави.

Читайте такожТелескоп Hubble зробив знімок галактики з новонародженими зірками

Спіральні галактики - найпоширеніший тип галактик у Всесвіті, до цього класу належить 70% всіх відомих подібних об'єктів, включаючи нашу рідну галактику Чумацький Шлях.

Нагадаємо, раніше вчені з допомогою телескопа Hubble отримали знімок ESO 495-21 - крихітної галактики з "великим серцем". Галактика займає всього три тисячі світлових років в поперечнику, але активно виробляє нові зірки.

Телескоп Hubble був виведений на орбіту 24 квітня 1990 року екіпажем корабля багаторазового використання Discovery і відтоді передав на Землю мільйони унікальних знімків, які значно розширили уявлення вчених про будову і походження Всесвіту. За чверть століття апарат провів 1,2 мільйона цільових спостережень за 38 тисячами космічних об'єктів, на підставі яких було підготовлено близько 13 тисяч наукових праць. За словами експертів, "це робить його одним з найбільш ефективних наукових інструментів в історії".