Дудл до Дня Землі звертає увагу на проблему масового вимирання бджіл / скріншот

До всесвітнього Дня Землі пошукова система Google випустила новий дудл, аби вшанувати таким чином нашу планету та одну з найменших, але дуже необхідних істот – бджолу.

Малюнок з’явився на головній сторінці браузера.

Читайте такожЗалишайтеся вдома: Google присвятив новий дудл боротьбі з COVID-19

Відео дня

Святковий дудл, зокрема, звертає увагу на проблему масового вимирання бджіл. Він зроблений у вигляді гри, в якій кожен користувач може пограти за крихітну бджілку, яка намагається запилити якомога більше квітів.

Під час гри також розповідаються цікаві факти про цих комах та їхню користь для землі. Таким фактом, зокрема, є те, що без запилення бджолами не було б двох третин урожаю на планеті та 85% квіткових рослин.

Як повідомляв УНІАН, щороку 22 квітня щороку мешканці планети об’єднуються, аби відзначити День Землі й таким чином вшанувати крихку її природу, яка все більше потерпає від необдуманих людських дій.

Впроваджені з ініціативи громадських організацій заходи до Всесвітнього дня Землі спонукають людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля, привертаючи чимало уваги з боку медіа, окремих політиків і звичайних громадян.