Виставка CES-2018 у Лас-Вегасі / фото REUTERS

Цього року представлена рекордна кількість компаній - понад 4000. Компанія Kohler презентувала розумне дзеркало, яке виконуватиме у домі роль "мозку". Воно керуватиме домашніми пристроями за допомогою звукових сигналів. Дзеркало налаштує температуру води у ванній, яскравість світла і поставить вашу улюблену музику. Інше дзеркало HiMirror відсканує обличчя і визначить проблеми шкіри, а також підрахує кількість вологи у шкірі та оптимальний час перебування на сонці.

На виставці представили концепт-кар Byton — китайську відповідь Tesla Model X. Він дешевший, потужніший (272 кінських сил) та має більший запас ходу (до 520 км). Nissan продемонстрував унікальний інтерфейс системи керування автомобілем. Автопілот дозволяє зчитувати електричні сигнали мозку, щоб передбачати дії водія.

Читайте такожПридатні для життя планети і iPhone: названо найбільш значущі відкриття у сфері науки і технологій за 2017 рік

Yamaha представила електромотоцикл з автопілотом, який розганяється до 120 км/год. Toyota створила концепт універсального мікроавтобуса E-Palette. Електробус  може трансформуватися у магазин, ресторан і навіть готель. Також було презентовано робота-собаку, який поступово звикає до свого господаря.