Магнітні бурі сьогодні / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Працівники сонячних лабораторій ведуть постійне спостереження за нашою зіркою і попереджають про небезпечні явища. Іноді на Сонці трапляються викиди енергії, які впливають на магнітне поле Землі. Така підвищена активність називається магнітними бурями.

Сильна магнітна буря в Україні та в усьому світі очікується наприкінці листопада. Її тривалість складе 5 днів.

Тривала магнітна буря в кінці листопада 2023

Магнітні бурі в листопаді 2023 / фото meteoagent.com

Погодний сайт Meteoagent повідомив, коли буде магнітна буря. Тривала буря очікується на Землі з 22 по 26 листопада (з середи по неділю). Сонячна активність 22 листопада буде середньою (5 балів), а 23 листопада - слабкою - (4 бали). Потім 24 і 25 листопада потужність бурі знову підніметься до 5 балів, а 26 листопада впаде до 4 балів.

Відео дня

Це остання магнітна буря в листопаді. У грудні сайт Meteoagent прогнозує магнітну бурю потужністю 5 балів 9 числа.

Магнітна буря - вплив на людину

Вчені поки не впевнені, як впливають на людину магнітні бурі. Результати досліджень виявилися суперечливими. Серед людей скарги на негативні симптоми в дні бурі найчастіше можна почути від літніх, метеозалежних людей і власників хронічних хвороб.

Найчастішими симптомом нездужання в дні магнітної бурі у людей найчастіше є головний біль і запаморочення, нудота, підвищення тиску, слабкість, безсоння, біль у м'язах і суглобах, втрата апетиту, дратівливість, загострення хронічних хвороб.

Такі симптоми можуть свідчити про інших серйозних захворюваннях, тому в разі будь-якого нездужання рекомендується звертатися до лікаря. Більшість людей переносять магнітні бурі досить легко.

Як захиститися від магнітної бурі

Людям, які часто скаржаться на погане самопочуття в дні бур, рекомендується дотримуватися принципів здорового способу життя в небезпечні дати:

  • Змініть свій раціон, зменшивши споживання важкої, жирної, і гострої їжі, фастфуду, кави і алкоголю. Натомість їжте більше сезонних овочів, фруктів, зелені, горіхів та риби.
  • Пийте щонайменше 1,5 літра води на день, бажано з додаванням мінералів та електролітів.
  • Збільште фізичну активність, займайтеся зарядкою і проводите більше часу на свіжому повітрі
  • Регулярно провітрюйте приміщення, особливо перед сном.
  • Уникайте стресових ситуацій і конфліктів. Займайтеся хобі, яке допомагає вам розслабитися. Приділяйте більше уваги спілкуванню з домашніми вихованцями.
  • Підтримуйте режим сну, намагаючись лягати спати одночасно. Перед сном не дивіться телевізор і не користуйтеся гаджетами.

Нагадаємо, на початку листопада українці бачили північне червоне сяйво Аврора у небі над північними областями. На думку вчених, причиною такого рідкісного для України природного явище може бути висока сонячна активність.

Вас також можуть зацікавити новини: