Ілюстрація / REUTERS

Наукова група під керівництвом професора Пен Бо розробила біосумісні нетоксичні флуоресцентні наночастинки (KHLF) для ранньої діагностики пухлин.

Як пише Medicalxpress, на відміну від звичайних засобів, біовізуалізація може точно знаходити та діагностувати пухлини на ранній стадії за допомогою оцінки фізіологічних процесів на клітинному та молекулярному рівнях. Однак низька роздільна здатність та небезпечне іонізуюче випромінювання КТ, ПЕТ та ОФЕКТ-зображень обмежують їхнє застосування у лікуванні та діагностиці ракових захворювань.

Читайте такожВчені створили напівсинтетичні клітини людини

Відео дня

Приготування наночастинок відбувається за атиповим гідротермальним методом. Потрібні хімічні речовини отримують у водних розчинах певної концентрації шляхом розчинення мікроелементів в деіонізованій воді.

Дослідники модифікували наночастинки та дозволили їм зв’язувати фолієву кислоту, щоб зробити її розчинною у воді та надати здатність націлюватися на пухлини.

Флуоресцентний скринінг показав, що модифікація структури фолієвої кислоти несуттєво послабила інтенсивність флуоресценції наночастинок. Були проведені різні види візуалізації пухлин. Результати показали, що нові наночастинки можуть точно накопичуватися на пухлині та генерувати потужний сигнал флуоресценції.

Науковці сподіваються, що цей метод флуоресцентної візуалізації на основі наночастинок має великий потенціал в ефективній діагностиці пухлин.

Вас також можуть зацікавити новини