фото УНІАН

Команда вчених з Монашського, Свінбернського і Мельбурнського королівського університетів змогли досягти швидкості передачі даних на рівні 44,2 Терабіт на секунду.

При такій швидкості користувачі можуть завантажити більше тисячі фільмів з високою роздільною здатністю за менш ніж секунду, - пише BBC. Згідно з даними Ofcom, середня швидкість інтернету у Великій Британії становить 64 Мегабіти на секунду. І це дрібниця у порівнянні з новим рекордом. Австралія розташувалася посередині рейтингу швидкості інтернету у світі. І повільний зв’язок – досить поширене джерело скарг від користувачів.

Читайте такожШтучний інтелект, роботи та велосипеди: дослідження показало, які технології змінять життя у 2020-му

Відео дня

Вчені кажуть, що змогли досягти рекордної швидкості за допомогою пристрою, яким замінили близько 80 лазерів у телекомунікаційному обладнанні. Цей пристрій називається «мікро-комб». Його встановили і випробували за межами лабораторії, використовуючи звичайну інфраструктуру, подібну на ту, яку використовує австралійський провайдер National Broadband Network. В результаті вони отримали найвищу кількість даних, які зміг передати один оптичний чіп в умовах сучасної широкосмугової оптично-волоконної системи. Австралійська команда сподівається, що результати їхньої роботи дадуть розуміння, яким інтернет-зв’язок може стати у майбутньому.

Читайте такожІнтернет або погода: 5G загрожує метеорологічним супутникам

BBC пише, що така рекордна швидкість інтернету в рази перевищує потреби споживачів в усьому світі. Але експерт з електричних і комп’ютерних систем Монашського університету Білл Коркоран вважає, що це може серйозно допомогти в трансформації широкого спектру індустрій, оскільки сучасне життя продовжує збільшувати тиск на пропускну здатність мереж.