Представники Національного корпусу влаштували акцію протесту під телеканалом «Інтер» / фото facebook.com/shcherbinas

Під телеканалом «Інтер» на вулиці Дмитрівській у Шевченківському районі Києва проходить акція «Національного корпусу», до якої долучилися близько 70 осіб.

Про це йдеться на офіційній сторінці Нацполіції Києва.

Ативісти на фасаді будівлі розклеїли листівки з проукраїнськими гаслами. Зокрема, на листівках написано "Зробимо "Інтер" патріотичним", "Зробимо "Інтер" українським" та "Інтер" буде наш". Саме приміщення телеканалу виглядає зачиненим. Ситуація спокійна.

Відео дня

Читайте також"Фашистські злочинці": скандал довкола каналу "Інтер" через відео з концерту до 9 травня набирає обертів

«Поліція охороняє громадський порядок і своєю присутністю забезпечує охорону від радикальних і провокативних дій. Правоохоронці реагуватимуть на будь-які порушення та діятимуть відповідно до чинного законодавства», - наголосив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

У той же час на офіційній сторінці Нацкорпусу у Facebook написано: «Сьогодні, 9 травня, представники Національного Корпусу та Національних Дружин прийшли під стіни телеканалу "Інтер" сказати про те, що святковий концерт до 9 травня із пропагандистськими гаслами - це ляпас всій країні і, передусім, українським патріотам. Ми прийшли нагадати керівникам каналу про те, що в країні йде війна", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у мережі з'явилося відео епізоду "святкового концерту з нагоди Дня перемоги" на каналі «Інтер», в якому один з ведучих Андрій Доманський виголошує промову в стилі російської пропаганди. "Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час факельної ходи в нашій столиці, де кожен метр просочений кров'ю наших співвітчизників", – сказав ведучий у супроводі оплесків за кадром.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відреагувала на скандальний уривок з концерту каналу "Інтер" до 9 травня, закликавши не розколювати суспільство.