Суд звільнив горе-матір від відбування покарання з іспитовим строком на три роки \ Фото УНІАН

На Київщині до восьми років позбавлення волі засуджено жінку, яка за $35 тис. хотіла продати свого дворічного сина.

Читайте такожОцінила власну дитину у 35 тисяч гривень: на Київщині жінка намагалась продати сина

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Відео дня

22-річну матір, яка намагалась за $35 тис. продати свого дворічного сина, правоохоронці затримали наприкінці жовтня минулого року. Обвинувальний акт стосовно жінки було скеровано до Києво-Святошинського районного суду. Їй інкримінували вчинення кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу ("торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини").

У прокуратурі зауважили, що в ході судового розгляду обвинувачена вину визнала в повному обсязі та надала ґрунтовні показання в суді.

За результатом судового розгляду прокуратура області орієнтувала суд на призначення покарання у виді позбавлення волі строком на вісім років.

Однак судом було призначено покарання із застосуванням ст. 69 Кримінального кодексу у вигляді п'яти років позбавлення волі. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу суд звільнив горе-матір від відбування покарання з іспитовим строком на три роки.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції прокуратурою Київської області було подано апеляційну скаргу, за результатами розгляду якої жінку засуджено до восьми років позбавлення волі.