Фахівці Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та ВАТ “Київгаз” не виявили джерела запаху газової суміші на проспекті Науки у Києві.

Як повідомили УНІАН у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, близько 12.00 11 березня до оперативно-диспетчерської служби МНС у м. Києві надійшло повідомлення про те, що у Голосіївському районі на проспекті Науки у повітрі відчувається специфічний запах газової суміші. З цього питання також зверталися мешканці Печерського та Шевченківського районів.

На місце виїхали пожежно-рятувальні підрозділи МНС та аварійні бригади "Київгаз", якими було обстежено територію, прилеглу до вказаного проспекту. Запаху газової суміші та його джерела виявлено не було.

Відео дня

Крім цього, спільними групами МНС у м. Києві та "Київгаз" перевірено газове господарство міста, порушень в роботі газорозподільних систем та газорозподільних пунктів теж не було виявлено.

Працівниками ДАІ дорожньо-транспортних пригод та інших аварій за участю автомобілів з газовими установками не зафіксовано.

Лабораторією "Київгаз" взято проби повітря для проведення досліджень, результати яких планується отримати сьогодні в кінці дня.

Станом на 17.00 11 березня “обстановка стосовно наявності специфічного запаху у повітрі стабілізувалася”.

12 березня працівниками МНС, МВС, "Київгаз", СЕС та екологічної інспекції заплановані перевірки підприємств міста.

Ситуація перебуває під контролем Головного управління МНС у м. Києві.