Журналісти заявляють, що Київський театр юного глядача гастролює в окупованому Криму, зараз його актори нібито виступають у селищі Щолкіне.

Читайте такожСтало відомо, хто представить Україну на "Новій хвилі-2018" у Росії (відео)

Їх помітили кореспонденти "Крим.Реалії" під час зйомок сюжету про туристичний сезон на окупованому півострові. Їм вдалося отримати пояснення від Валерія, який представився керівником театру.

"Лобода там і Повалій сидять у Росії, їх вважають ворогами. Я не вважаю так. Я взагалі вважаю, що нафіг мені це треба. Патріотизму у мене до цього всього немає. Розумієш? Виступаю там, де платять гроші. Мені Порошенко не заплатить, розумієш. Я там шукаю, де платять гроші", - заявив він.

Згодом з'явилася й реакція самого театру на відео "Крим.Реалії": Віктор Гирич, керівник Київського театру на Липках, офіційно спростував інформацію, надану у сюжеті, де підкреслив, що КАТЮГ на Липках - єдиний театр юного глядача у Києві.

Стверджується, що наразі вся команда театру перебуває на робочих місцях у столиці і займається підготовкою до відкриття 94-го театральнго сезону.

Раніше учасники театру «Квартет І» заявили, що не збираються приїжджати з гастролями в окупований Крим, оскільки побоюються можливих санкцій з боку України.