Сенцова номінували на премію імені Сахарова / фото УНІАН

Незаконно засудженний в Росії український режисер Олег Сенцов є найімовірнішим лауреатом цьогорічної премії Європарламенту імені Сахарова, яку вручають за внесок у захист прав людини.

Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк на совїй сторінці у Twitter.

"Виглядає дуже ймовірно, що Сенцов стане лауреатом премії Сахарова-2018 цього четверга. Наскільки мені зрозуміло, його кандидатуру підтримають ECR та ALDE разом з EPP, яка його номінувала", - написав журналіст.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, на премію теж претендують організації, які рятують мігрантів у Середземному морі, а також марокканський активіст Нассер Зефзафі. Лауреата премії оголосять 25 жовтня.

Читайте такожОчільник МЗС Британії підтримує кандидатуру Сенцова на премію Сахарова

Нагадаємо, на здобуття премії "За свободу думки" імені Андрія Сахарова Сенцова висунула Фракція Європейської народної партії (EPP) у Європарламенті. Ця премія була заснована Європарламентом у 1988 році і вручається за видатний внесок у захист прав людини і основних свобод. Премія передбачає грошову винагороду в 50 тисяч євро.

Олег Сенцов, засуджений російським судом до 20 років ув'язнення за звинуваченням в організації терактів у анексованому Криму, голодував з 14 травня по 5 жовтня цього року. Він вимагав звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських тюрмах.