Ілюстрація / REUTERS

В окупованому Криму суд залишив затриманого напередодні кримського татарина Ділявера Гафарова під вартою до 25 грудня.

Як повідомляє "Кримська солідарність" у Facebook, засідання Київського райсуду Сімферополя проходило у відкритому режимі.

"Прокурор просив суд задовольнити клопотання про обрання запобіжного заходу, мотивуючи тим, що підсудний може сховатися від слідства. Адвокат виступив проти клопотання прокурора, оскільки воно грунтується на припущеннях, і просив суддю про домашній арешт до кінця розгляду", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожВ окупованому Севастополі зафіксовані нові факти мілітаризації дітей

За словами правозахисників, Гафаров своєї провини не визнав, проте суд ухвалив залишити його під вартою до 25 грудня.

У Міністерстві закордонних справ України назвали арешт сімферопольським "судом" кримського татарина Ділявера Гафарова дискримінацією та висловили протест РФ.

"Окупант продовжує дискримінацію кримських татар. Псевдосуд арештував кримського татарина Гафарова. Засуджуємо і висловлюємо протест РФ. Росія має негайно припинити переслідування кримських татар, виконати вимоги резолюцій ГА ООН та наказ Міжнародного суду ООН", - написала прес-секретар МЗС Мар'яна Беца в Twitter.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня російські силовики затримали і вивезли до Сімферополя кримського татарина Гафарова. Перед затриманням співробітники ФСБ РФ шукали в його будинку зброю. Гафарова звинуватили в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 208 КК РФ (участь у збройному формуванні, не передбаченому федеральним законом, а також участь на території іноземної держави у збройному формуванні, не передбаченому законодавством цієї держави, з метою, що суперечать інтересам Російської Федерації).

Цього року окупанти провели 79 обшуків у Криму (68 з них - в будинках кримських татар).