У Києві пам'ятник Суворову навпроти військового ліцею планують знести  / скріншот

У Києві буде демонтовано пам’ятник російському полководцю Олександру Суворову, що розташований на території Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук на своїй сторінці у Facebook.

«Щойно експертна комісія Мінкультури одноголосно ухвалила рішення, яке дозволить перенести пам‘ятник Суворову з подвір’я Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Про необхідність цього я неодноразово говорив вже протягом декількох років і у ЗМІ, і у спілкуванні з керівництвом ліцею, і з Героєм України Ігорем Гордійчуком», - написав міністр.

Відео дня

Читайте такожУ Києві радикали прийшли зносити пам’ятник Ватутіну (фото)

При цьому він пояснив, що ухвалення рішення щодо пам‘ятки місцевого значення - процес, до якого причетне не лише Міністерство культури.

«І комусь, вочевидь, було вигідне зволікання, а як наслідок - спекуляції та перекручування», - додав Нищук.

Довідка УНІАН. Олександр Суворов - відомий російський полководець. Був організатором придушень національно-визвольних повстань, зокрема придушення Коліївщини на Правобережній Україні й повстання Костюшка, а також депортацій.

За часів СРСР Київський військовий ліцей носив ім’я Суворова. Лише у 1998-му, на сьомому році незалежності Кабмін присвоїв ліцею ім’я Івана Богуна – активного учасника повстання Богдана Хмельницького.