Після запроваджкення воєнного стану знизилася кількість злочинів у прикордонних областях / фото УНІАН

В областях, де було запроваджено воєнний стан зафіксовано зменшення кількості кримінальних правопорушень на 20%.

Про це повідомляє Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України з посиланням на інформацію першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового.

Читайте такожЗа час дії воєнного стану прикордонники не пропустили в Україну близько 1650 громадян РФ

Відео дня

За його словами, в 10 областях, де було запроваджено воєнний стан «зафіксовано зменшення кількості кримінальних правопорушень (-20%), у тому числі тяжких та особливо тяжких (-23%), зокрема тяжких тілесних ушкоджень (- 37%), розбоїв (-29%), грабежів (27%), крадіжок (-23%), незаконних заволодінь транспортними засобами (-47%), порушень правил безпеки дорожнього руху (-49%). Викрито більше фактів незаконного поводження зі зброєю (+26%) та збуту наркотичних засобів (+35%)».

Також повідомляється, що активізовано оперативні заходи для протидії транскордонній злочинності та упередження інцидентів, провокацій та проникнення в Україну ДРГ.

В повідомленні зазначається, що в 10 областях України припинено дію правового режиму воєнного стану, проте усі органи системи МВС продовжують нести службу у посиленому варіанті.

Воєнний стан в 10 областях, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів, тривав 30 діб - з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня.