РФ переформатована на проведення глибоко законспірованих та довготривалих операцій / фото УНІАН

Контррозвідники Служби безпеки України провели операції з викриття мереж інформаторів та агентурно-бойових груп російської воєнної розвідки в 11 регіонах країни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Нестюк.

Він відзначив, що контррозвідкою СБУ було проведено операцію з викриття агентурних груп російської воєнної розвідки на території Миколаївської, Одеської та Харківської областей.

Відео дня

«Робота ГРУ ГШ ЗС РФ переформатована на проведення глибоко законспірованих та довготривалих операцій, їх метою є підрив обороноздатності нашої країни, а також суттєве послаблення всіх сфер її життєзабезпечення. При цьому використовуються відверто диверсійні та терористичні методи – викрадення людей, підриви, політичні вбивства», - зазначив Нестюк.

Читайте такожШпигуни Кремля почали нові операції в Британії - ЗМІ

Представник Департаменту контррозвідки СБУ зауважив, що на даний час розвідувально-диверсійні завдання проти України плануються та організовуються не лише з території РФ, а й тими підрозділами ГРУ ГШ ЗС РФ, які перебувають в окупованому Криму та ОРДЛО.

«Аналіз наявних у контррозвідки матеріалів дає змогу виокремити основні інформаційні спрямування…діяльність агентів, інформаторських мереж, агентурно-бойових груп російської воєнної розвідки викрито на території 11 областей - всіх південно-східних областей України, а також столичного регіону», - додав він.

«У 2018 році 46 осіб стали фігурантами 165 кримінальних проваджень за статтею 111 ККУ (державна зрада), також 10 осіб стали фігурантами кримінальних проваджень за статтею 114 ККУ (шпигунство), чотирьом з них оголошена підозра про скоєння злочину. Це мова йде про іноземних громадян», - зазначив Нестюк.