Виплати членам родин політв'язнів почали здійснюватися з листопада 2018 року \ фото bank.gov.ua

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) інформує, що станом на 31 грудня 2018 року членам родин політичних в'язнів і військовополонених виплачено понад 17 млн грн.

Читайте такожДитяча допомога у 2019 році: види та розмір виплат

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції "Результати діяльності МТОТ у 2018 році" сказав начальник Відділу з питань осіб‚ позбавлених особистої свободи Ігор Гриб.

"Станом на 31 грудня 2018 року Міністерством здійснено виплати родинам політв'язнів та військовополонених на загальну суму 17 млн 200 тис. грн", - заявив Гриб.

Він нагадав, що з метою врегулювання питання щодо соціального захисту політичних бранців Кабінет міністрів у квітні 2018 року прийняв постанову стосовно здійснення певних заходів. Потім розпочалася робота з погодження всіх нормативних актів для того, щоби привести в дію зазначену постанову.

Також Гриб пояснив, що виплати членам родин політв'язнів почали здійснюватися з листопада 2018 року, оскільки у постанову Кабміну вносилися зміни.

Своєю чергою, як нагадала начальник Управління з питань внутрішньо переміщених осіб та гуманітарного співробітництва Ірина Калупаха, звільненому з полону бойовиків на Донбасі у грудні 2017 року та січні 2018 року 71-му українському заручнику було виплачено у минулому році по 100 тис. грн.