Поліцейського затримали фото під час отримання хабара / facebook.com/lysenko.andrii

Військова прокуратура Вінницької області затримала офіцера поліції під час отримання ним частини хабара, якого він вимагав у громадянина України за закриття справи.

Про це повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ Києві затримано адвоката, який намагався дати прокурору 30 тисяч доларів хабара

Відео дня

«19 січня за процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України затримано співробітника підрозділу Головного управління Національної поліції у Вінницькій області», - написав він.

За словами Лисенка, було встановлено, що 16 січня оперуповноважений Вінницького райвідділу поліції вимагав від громадянина України передати йому 6 тис. грн за те, щоб закрити кримінальну справу.

«19 січня 2019 року вказаний громадянин передав офіцеру поліції частину раніше обумовленої неправомірної вигоди в розмірі 4 тис. грн, що зафіксовано негласними слідчими (розшуковими) діями. Одразу після цього, підозрюваного було затримано, а предмет злочину - вилучено», - зазначив він.

фото facebook.com/lysenko.andrii

За словами речника ГПУ, зараз проводяться слідчі та процесуальні дії, затриманому готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, направлено клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

фото facebook.com/lysenko.andrii

Раніше УНІАН повідомляв, що в Одесі під час одержання хабара від підприємця в розмірі понад 4 тис. дол. затримано підполковника поліції.