Обрання Магнеру запобіжного заходу перенесли на 13 лютого / фото УНИАН

Засідання Шевченківського районного суду Києва з обрання запобіжного заходу для голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, перенесено на 12:30 13 лютого.

Як передає кореспондент УНІАН, стороні захисту після декількох спроб все ж таки вдалося переконати суд у необхідності перерви у засіданні до завтра.

Читайте такожМангер організував вбивство Гандзюк через перешкоджання його корисливим інтересам - Луценко

Зокрема, адвокати вказали на те, що в матеріалах клопотання прокуратури щодо взяття Мангера під варту міститься посилання на відеозаписи допитів підозрюваних у справі Сергія Торбіна та Ігоря Павловського, у яких вони вказують на Мангера як на замовника цього злочину.

Адвокат Костянтин Глоба після завершення засідання заявив журналістам, що нібито саме результатами цих допитів обґрунтовується підозра Мангеру як замовнику вбивства Гандзюк, а оскільки прокуратура не надала адвокатам для ознайомлення відеозаписів цих допитів, адвокати сумніваються, що вони є доказом причетності Мангера до злочину.

Слід також зазначити, що адвокати не відповіли на пряме запитання журналістів, чи є все ж таки нерухомість у родини Мангера в Австрії.

Також адвокат Глоба запевнив, що його підзахисний не тікатиме з України і завтра з'явиться в суд.

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що голові Херсонської облради Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. Він підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст.27 (види співучасті), п 4, 6, 11, 12 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.