В Мукачеві інформацію про побори в дитсадку розслідують як шахрайство / atn.ua

Мукачівська місцева прокуратура внесла відомості в ЄРДР за фактом повідомлення ЗМІ стосовно незаконного збору коштів з батьків в одному з дитячих садочків міста.

Читайте такожУкраїнських батьків закликали не платити "благодійні побори" в школах та дітсадках

Як повідомляється на сайті Прокуратури Закарпатської області, у повідомленні інтернет-видань йдеться про те, що з батьків, чиї діти є вихованцями садочка, незаконно збирають кошти на миючі засоби.

Відео дня

Зазначається, що в рамках даного кримінального провадження буде перевірена викладена в ЗМІ інформація, їй нададуть належну правову оцінку.

Попередня правова кваліфікація за ч.1 ст.190 КК України – шахрайство. Вести слідство доручили нацполіції.

Як повідомляє місцеве видання "Трибуна", в Мукачеві виник скандал навколо незаконних поборів у дитсадках. Батьки дітей, що відвідують дитсадки, почали скаржитись на побори у Facebook-спільноті «Мукачево.Так».

Місцева журналістка Лариса Ступак зацікавилась ситуацією і відвідала з цього приводу директора департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганну Сопкову. Остання чітко заявила, що збір будь-яких коштів з батьків в дитячих садках та школах заборонено. Керівник закладу в якому збирають кошти, несе за це відповідальність.