Плакат розірвали правоохоронці / фото Facebook Володимир Рисенко

Під час візиту до Харкова Петра Порошенка у четвер, 14 лютого, активісти спробували привернути увагу президента до справи про вбивство Катерини Гандзюк відповідним плакатом, однак його розірвали правоохоронці.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав активіст Володимир Рисенко.

Читайте такожБандера як команда "фас": журналісти з'ясували, що громадяни думають про побиття активістів С14

"Спробували сьогодні в Харкові запитати у Петра Олексійовича "Хто замовив Катю Гандзюк". Отримали порваний плакат, як чесну відповідь", - написав Рисенко.

За даними ЗМІ, активісти зустрічали президента з плакатами під час відкриття харківської філармонії після реконструкції на вулиці Римарській.

У представників "Харківського антикорупційного центру" на плакатах були закреслені прізвища голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Рищука, яких батько Катерини Гандзюк звинуватив у співпраці з підозрюваним у вбивстві дочки.

Водночас при під'їзді кортежу Порошенка до філармонії люди з шевронами намагалися блокувати одного з активістів з плакатом в руках.

Довідка УНІАН. 9 лютого поліцейські затримали і побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Після цього біля Подільського управління Національної поліції в Києві на вул. Хорива, 20, зібралися прихильники затриманих, які пішли на його штурм. Між ними та правоохоронцями виникла бійка. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки.

У поліції заявили, що затримали близько 40 осіб і відкрили 3 кримінальні провадження за статтями «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», «Захоплення державних будівель" і "Хуліганство". Повідомлялося, що в результаті зіткнень троє поліцейських з травмами госпіталізовані. Пізніше всіх затриманих відпустили.

ДБР за фактом побиття поліцейськими активістів організації С14 відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).