Напередодні суд взяв Мельникова під варту на 2 місяці / фото Антон Страшко, ТСН

Поліцейського Василя Мельникова, який підозрюється у побитті мітингаря, відпустили на волю.

Читайте такожСуд арештував поліцейського Мельникова, підозрюваного у побитті активіста на Подолі (відео)

Відео з коментарем Мельникова ЗМІ опубліковано в соціальній мережі Facebook кандидата в президенти України від Соціалістичної партії України Іллі Киви.

Мельников, зокрема, зазначив, що не має до Степана Бандери ні позитивного, ні негативного ставлення. «Це людина, яка колись була націоналістом і відстоювала свої інтереси», - сказав Мельников.

Також він розповів свою версію інциденту з побиттям активіста організації С14. «Стан був дуже сильно емоційний, і коли людина лежала на землі, то, я скажу, що якщо там і завдавалися якісь удари, то точно не по голові. І сказати про те, що я мав якийсь прямий умисел добити, забити людину, не можна», - підкреслив Мельников.

Також він додав, що раніше не працював у спецпідрозділі «Беркут».

Як повідомляв УНІАН, 12 лютого Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці Мельникову, який біля будинку Подільського управління поліції побив затриманого активіста.

При цьому в рішенні суду йдеться про можливість внесення застави в сумі 115 тис. грн.

Згідно з повідомленням прес-служби Державного бюро розслідувань, Мельников підозрюється в перевищенні влади або службових повноважень під час затримання громадських активістів 9 лютого в приміщенні Подільського управління поліції.

Також суд відсторонив поліцейського від виконання посадових обов'язків строком на 2 місяці.

Довідка УНІАН. 9 лютого поліцейські затримали і побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат в президенти, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Після цього біля Подільського управління Національної поліції в м.Києві на вул. Хорива, 20, зібралися прихильники затриманих, які пішли на нього штурмом. Між ними і правоохоронцями виникла бійка. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки.

У поліції заявили, що затримали близько 40 осіб і відкрили 3 кримінальні провадження за статтями «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», «Захоплення державних будівель" і "Хуліганство". Повідомлялося, що в результаті сутичок троє поліцейських з травмами госпіталізовані. Пізніше всіх затриманих відпустили.

ДБР за фактом побиття поліцейськими активістів організації С14 відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Сьогодні, 13 лютого, Кива вніс заставу за поліцейського Мельникова, який біля Подільського управління поліції побив активіста С14.