17 березня відзначається День Святого Патрика.Символ свята – зелений колір, і він поширюється навіть на їжу та напої. Вашій увазі – три рецепти страв зеленого кольору до Дня Святого Патрика.

Зелена вегетаріанська піца

Для фарбування тіста знадобиться броколі або шпинат. Подрібнені овочі змішуємо зі склянкою борошна, олією та спеціями. Викладаємо масу на форму, зверху прикрашаємо помідорами та зеленню. Випікаємо піцу при температурі 180 градусів протягом 10 хв та смакуємо.

Читайте такожЯк приготувати оладки: найкращі рецепти

Зелені бургери

Для бургерів потрібні: склянка борошна, півсклянки води, 1 ч.л. солі та цукру, розпушувач, та секретний інгредієнт – сік шпинату. Вимішуємо тісто, робимо з нього однакові кульки. Кладемо на пергамент та залишаємо на 45 хвилин, щоб тісто "підросло". Потім змочуємо водою, посипаємо кунжутом та випікаємо 15 хв при 210 градусах. Начинку обираємо за смаком - бекон або котлета, овочі, сир та зелень. Змащуємо булку соусом, збираємо бургер та тішимо рідних оригінальним обідом.

Читайте такожНайсмачніші кекси: класичний і оригінальні рецепти

Торт "Смарагд"

Для тіста потрібні 3 яйця, склянка цукру, 2 склянки борошна та шпинат. Шпинат з лимонним соком та цедрою необхідно подрібнити блендером. Збиваємо яйця, цукор, борошно до консистенції густої сметани. Додаємо шпинат, перемішуємо та розподіляємо тісто по формах. Випікаємо 30-35 хв при температурі 180 градусів, готовність перевіряємо зубочисткою. З вершкового сиру, цукрової пудри та вершків готуємо крем для зеленого торта. Змащуємо ним коржі та прикрашаємо зверху свіжими ягодами.