На кримчан можуть чекати значні проблеми із водою / фото УНІАН

В анексованому Криму назріває серйозна екологічна катастрофа, іде активне утворення солончаків. Жителів півострова цього року чекають значні проблеми із водою.

Таку думку озвучила координатор громадської ініціативи "Крим SOS" Таміла Ташева, передає «Обозреватель». Вона зазначила, що причина такої ситуації – п’ять років нещадної експлуатації Криму окупантами.

Читайте такожПерила тримаються на скотчі: мережу шокувало фото з "процвітаючого" Криму

Відео дня

"Екологічні наслідки в Криму дуже серйозні. Особливо це стосується півночі півострова. Ми бачили такі наслідки в Армянську з "Кримським Титаном". Там резервуари із хімічними препаратами, які мали бути під водою, але через нестачу вони випаровуються набагато швидше. Це не перший рік, коли ми бачимо подібні проблеми", – сказала вона.

Правозахисниця додала, що вода так просто не з`явиться на півострові. Якщо останні п`ять років кримчанам щастило із частими дощами, то зараз такої можливості нема, зазначила Ташева.

"Якщо поспілкуватися з тими, хто веде сільське господарство на півночі Криму, то вони пояснюють, що не можуть його вести так, як раніше. Фактично, це спустошення земель. Також у Криму бурять глибинні свердловини, через які викачують воду. Це матиме фатальні наслідки", – сказала вона.