Переважно або тільки російською мовою розмовляють 28,1% українців / УНІАН

Майже половина (46%) українців зі своїми найближчими родичами (батьки, бабусі і дідусі, рідні брати і сестри) розмовляють переважно або тільки українською мовою.

Про це йдеться у переданих УНІАН результатах опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Читайте такожСтавлення українців до Росії за рік істотно покращилось – опитування

Відео дня

Зазначається, що з цієї групи людей 32,4% розмовляють тільки українською мовою.

"Переважно або тільки російською мовою розмовляють 28,1% українців (в тому числі, 15,8% розмовляють тільки російською мовою)", - зазначили соціологи.

При цьому, ще 24,9% українців у рівній мірі розмовляють українською і російською мовами. Іншими мовами розмовляють 0,2%, не змогли або відмовилися відповісти на запитання - 0,7%.

Київський міжнародний інститут соціології з 28 лютого по 11 березня провів на замовлення клієнта всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, які мешкають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за чотириступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 4,7% для показників близьких до 50%, 4,1% - для показників близьких до 25%, 2,9% - для показників близьких до 10%, 2,1% - для показників близьких до 5%.