Озброєні охоронці утримували журналістів до приїзду поліції / фото bihus.info

Журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" Максим Опанасенко і Марія Землянська разом з оператором Кирилом Шапарем у середу, 20 березня, приїхали до Міністерського озера для зйомок епізодів сюжету квадрокоптером. З повітря знімали територію державних дач, яка не є приватною власністю і розташована по сусідству з маєтком Медведчука (зйомка якого не проводилася).

Уже за 10 хвилин до знімальної групи, що перебувала на території загального користування, на автомобілі прибули четверо чоловіків, які представилися працівниками охоронної фірми "Шторм". Компанія протягом останніх кількох років охороняє маєток Віктора Медведчука та Оксани Марченко в Пущі-Водиці, що неподалік, повідомляє Bihus.info.

Читайте такожУ Києві активісти пікетували офіс Віктора Медведчука через Сенцова та Стуса (відео)

Відео дня

За словами охоронців, журналісти порушили “приватний простір” Медведчука та Марченко. Також працівники “Шторму” заявили, що за наявною у них інформацією, на Віктора Медведчука готують замах, відтак журналісти можуть потенційно загрожувати його безпеці.

Озброєні охоронці утримували журналістів до приїзду поліції. Після дачі пояснень працівники поліції заявили про відсутність формальних підстав для подальшого затримання журналістів та про відсутність будь-яких порушень з їхнього боку.

З цим не погодилися охоронці “Шторму”, які викликали підмогу і протягом наступних кількох годин силою та погрозами продовжили утримувати знімальну групу, звинувачуючи в нібито порушенні законодавства. Журналісти змогли покинути територію лише після приїзду одразу трьох екіпажів поліції та слідчо-оперативної групи.

"Показово, що протягом першої години на місце інциденту на автомобілі, що належить фірмі “Шторм”, прибула знімальна група телеканалу “112”, ще за півгодини на місце приїхала знімальна група телеканалу “NewsOne”. Обидва канали минулого року змінили власника і зараз записані на соратника Медведчука Тараса Козака, фактичним власником вважають самого Медведчука", - йдеться у повідомленні.

фото bihus.info

Обидві знімальні групи повідомили журналістам “Наших грошей”, що приїхали для зйомок сюжетів про нібито затримання злочинців, що загрожували безпеці Віктора Медведчука.

Нагадаємо, 6 березня під час зйомок у селищі Чабани в Київській області на знімальну групу програми "Схеми: корупція в деталях" у складі журналістки Катерини Каплюк та оператора Бориса Троценка був здійснений напад.