Чоловік морально готовий до операції / фото Facebook / «Роксолана Максі»

У місті Охтирка Сумської області нарешті госпіталізували Володимира Твердохліба, який через гангрену сам собі відрізав стопу ноги.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє місцева газета «Роксолана Максі».

«Сьогодні о 16:00 Володимира Григоровича Твердохліба, який кухонним ножем відрізав собі праву ступню, госпіталізували в хірургічне відділення КЗ «Охтирська ЦРЛ». Весь курс лікування чоловіку буде надано безкоштовно. Володимир Григорович морально готовий до операції і дуже радий тому, що нарешті його позбавлять від болю, через який він довгий час страждав», – йдеться у повідомленні.

Користувачі соцмережі жваво обговорюють цю новину.

«Володимир Григорович, тримайтеся! Вся Охтирка хвилюється за Вас і співчуває», – наголошує Наталія Масло.

«Реформа медицини. Люди самі лікують себе як можуть», – зазначає Вікторія Харевська.

Читайте такожЗ'явилися подробиці історії з чоловіком на Сумщині, який сам собі відрізав стопу (фото, відео 18+)

«Слава Богу! Це ж тільки які муки прийшлося пройти людині, щоб нарешті, на цього чоловіка звернули увагу та госпіталізували. Шановні лікарі! Ваша провина в цій ситуації мабуть, найбільша! Чому, та тому, що як можна було виписати людину додому з гангреною! Ну не все ж в цьому житті вимірюється в грошовому еквіваленті! Напевно є ж якийсь лікарняний фонд якраз для таких ситуацій. Я говорю не голослівно… Понад 10 років тому з моєю матусею теж була така ситуація. Її також, після довготривалого лікування виписали додому помирати, (мабуть, щоб не псувати статистики у відділенні), коли вже гнила кістка. Такого не побажаю і ворогам», – пише Людмила Шевченко.

«Молодці, все ж таки більше добрих людей», – підкреслює Альона Альошкіна.

Як повідомляв УНІАН, у місті Охтирка Сумської області 20 березня надійшло повідомлення до поліції від місцевого жителя про те, що на його город собака притягнув стопу ноги невідомої людини. Правоохоронці почали відпрацьовувати територію та лікувальні установи.

Як виявилося, до місцевої лікарні звернувся 62-річний Володимир Твердохліб, частина ноги якого була відсутня. За інформацією медиків, у потерпілого запущена гангрена, а кінцівка відгнила через некроз тканин. Частина стопи, що відгнила, була ним самостійно відтята і викинута на вулицю. Через скрутний матеріальний стан самостійно оплатити лікування він не може, через що і написав добровільну відмову від лікування.

Після перевірки кримінальне провадження в поліції не відкривали, тому що за цим фактом криміналу немає.

Наразі нога продовжує гнити, і єдине, про що він мріє, щоб йому відрізали кінцівку.

Наразі відомо, що Твердохліб минулого року під час роботи на будівництві наступив на цвях, але після лікування в домашніх умовах рана не гоїлася, розвинулася гангрена. Через відсутність коштів чоловік разом зі співмешканкою вирішили операцію не робити. Після того, як стопа відгнила і висіла практично на сухожиллях, Твердохліб відрізав її самостійно кухонним ножем. Ампутовану кінцівку співмешканка викинула на узбіччя вулиці, де її і знайшов собака.

На думку медиків, без подальшого хірургічного втручання чоловік може не вижити. Йому потрібно зробити ампутацію вище видаленої стопи в межах здорових тканин, на рівні стегна.

На операцію постраждалому потрібно близько 30 тисяч гривень. Проте на ситуацію з малозабезпеченим постраждалим чоловіком до цих пір не відреагували ні місцева влада, ні депутати, ні волонтери.