Нещодавно СБУ запобігла теракту в метро Харкова / фото ssu.gov.ua

Найбільші міста України можуть стати мішенню терористичних атак, які матимуть на меті дестабілізацію в період президентських виборів.

Таку думку висловив екс-співробітник СБУ Іван Ступак, коментуючи теракт у метро Харкова, якому запобігли спецслужби, передає «Обозреватель».

Читайте такожВізит Бойка та Медведчука до Москви може бути пов'язаний зі спробою теракту у Харкові – СБУ

Відео дня

Екс-співробітник СБУ зазначив, що щороку в країні запобігають десяткам і сотням терактів: "Була цифра близько 300 запобігань терактам на території України".

"Перед виборами найнебезпечніші міста-мільйонники – Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів. Одеса – це серйозний порт, гроші, люди, які можуть забезпечити перемогу кандидата. Дніпро – теж серйозне місто", – розповів Ступак.

За його словами, меншим містам не загрожує така небезпека.

Експерт зазначив, що місця для терористичних атак можуть обирати за різними критеріями: "Обирають низку об'єктів і намагаються здійснити теракт – наприклад, знеструмити об'єкти енергетики. Залежить від того, яку мету ставити. Полякати, жаху навести – може бути така мета".

Як підкреслив Ступак, результатом терактів може бути "для людей важке осмислення того, що сталося, бюджетні витрати будуть мільйон гривень або два", але будуть психологічні наслідки.