Місцеперебування ще чотирьох кримських татар невідоме \ Фейсбук Антон Наумлюк

До затриманих в окупованому Криму після обшуків кримських татар допустили адвокатів.

Читайте такожКількість затриманих в окупованому Криму зросла до 20

Як повідомляє журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці у Facebook, 20 затриманих кримських татар доставили в управління ФСБ у Сімферополі, і до них допустили адвокатів, яких не пускали під час обшуку.

Відео дня

Він також назвав імена затриманих: Шабан Умеров, Рустем Сейтхалілов, Різа Ізетов, Фарід Базаров, Джеміль Гафаров, Сейран Муртаза, Алім Карімов, Тофік Абдулгазієв, Білял Аділов, Меджіт Абдурахманов, Рустем Шейхалієв, Сейтвелі Сейтабдієв, Яшар Муедінов, Ізет Абдулаєв, Асан Яніков, Енвер Аметов, Руслан Сулейманов, Акім Бекіров, Ерфан Осман, Сервет Газієв.

За даними журналіста, місцеперебування ще чотирьох кримських татар Едема Яячікова, Владлена Абдулкадирова, Османа Аріфмеметова і Ремзі Бекірова, в будинках яких відбувалися обшуки, невідомо. Тому силовики продовжують їх шукати, перевіряючи на дорогах машини і, організувавши паспортний контроль.

Наумлюк зазначив, що Ремзі Бекірова, Шабана Умерова, Різу Ізетова, Фаріда Базарова, Руслана Сулейманова підозрюють в організації забороненої у Росії «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі», інших - в участі у цій же організації.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 березня, з ранку в окупованому Криму проводилися обшуки щонайменше в 25 будинках кримських татар, 20 осіб затримали і відвезли в управління ФСБ в окупованому Сімферополі.