Російські силовики не коментують цю інформацію \ Фейсбук Антон Наумлюк

В ході обшуків в будинках кримських татар в анексованому Криму російські силовики можуть підкидати «заборонену» літературу.

Читайте такожПід час обшуків у Сімферополі російські силовики вже затримали 10 кримських татар - Денісова

Про це повідомив кримський адвокат Еміль Курбедінов з посиланням на очевидців обшуків. «Родичі Тофіка (Абдулгазієва – КР) поділилися інформацією, що російські силовики – КР) підкинули якусь літературу. 100% вони в цьому впевнені, тому що на місці, де її знайшли, вчора прибирали і нічого там не було... Родичі впевнені, що ці книги були підкинуті», – розповів Курбедінов, передають Крим. Реалії. Він уточнив, що його не пропустили на місце обшуку. Самого Тофіка Абдулгазієва відвезли в управління ФСБ Росії в Криму.

Відео дня

Інформацію Курбедінова підтверджує громадське об'єднання «Кримська солідарність». За його даними, в ході обшуку у Ризи Ізетова також була підкинута «заборонена» література.

Російські силовики не коментують цю інформацію. Як повідомлялося раніше, вони не пропускають незалежних адвокатів на місця проведення обшуків.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці у Криму в результаті обшуків за підозрою в участі в забороненій в Росії релігійній організації «Хізб ут-Тахрір» затримали не менше 10 осіб.